• Вход
  • Бждолина трава

    Меліса лікарська, лимонна м"ята, медова трава, маточник, бджільник, роївник-все це назви трав"ячнистої рослини з білими або жовтими квітами та лимонним запахом,з якої добувають єфирну олію. Як прянощі та ліки іх давно застосовували араби,греки та рімляни.

    Нині культивують на всіх континентах як чудовий медонос,а також використовують в медицині,та парфумерії.

    Уся надземна частина має ніжний запах із лимоннім ароматом. Листя містить єфирну олію,вітамін С,каротин.дубільні речовини.мінеральні солі. Чай з мелісою помічник при грипі,знімає болі у серці,та втому.У вигляді припарок і компресів. як протизапальний засіб застосовують при фурункулах та захворюванні шкіри.

    Листя і молоді пагони-вітамінна й ароматна приправа до літніх салатів. супів. соусів. Як суміш з іншими травами.так і без них мелісу використовують як приправу в омлеті.супи.дичини.солінь.риби. Вона поліпшуе смак компотів.варення.джемів.повидла. Мелісу свіжу и суху можна заварювати як чай.а також готувати різні напої

    Збирають до початку цвітіння.коли зелень містить найбільше біологічно активних речовин та єфірної оліі-найкраще рано вранці або ввечері за сухої погоди.Сушать невеликими пухкими снопіками в тіні. Зберігають у щільно закрітому посуді.

    Меліса надзвичайно декоративна.тому ії можно висаджувати замість квітів перед будинком  або разом з чорнобривцями.лавандою -Біля колодязю краще посадіти кущ любистку.

      Отзывов: 0
    Ваше Имя:


    Ваш отзыв: Внимание: HTML не поддерживается! Используйте обычный текст.

    Оценка: Плохо           Хорошо

    Введите код, указанный на картинке: