Мікрозелень на підвіконні- лайфхаки .
Мікрозелень вирощуємо на підвіконні
Супер модний напрямок мікрозелень або мікрогрін його все частіше зараз можна побачити в супермаркетах у розділі
з овочами, у ресторанах прикрашають страви за допомогою мікрогрина. Загалом зараз вона перебуває просто на піку
популярності. Що це взагалі таке - це невеликі паростки овочів або зелені, які виростають на 7-10 день
після посіву та мають висоту до 4 сантиметрів.
У чому феномен? Просто мода чи щось більше?
Незважаючи на невеликий розмір мікрозелень має дуже багатий склад вітамінів і корисних елементів,
концентрація їх у 5 разів вище, ніж у цій дорослій рослині. Він містить у собі фосфор, калій, магній, вітамін С,
комплекс інших вітамінів - це вже вагомий привід, включити його в свій раціон. Найсмачніша мікрозелень
-це редиска сорту "чайна троянд" і горох, ручка, крессалат, червонокачанна капуста, броколі, кинза.
Вирощується зелень у лотках, при постійному підтриманні вологості повітря, що досягається шляхом накриття
харчової плівкою. У жодному разі не відкривайте лотки, інакше ваш урожай просто пересохне.
Розмарин на вашому підвіконні взимку
Можна виростити зі свого розмарину, який ріс на грядках. Його необхідно викопати разом з коренем,
горщик додати дренаж і грунт і готуємо спеціальний розчин-змішуємо воду і розчин "Екбі". Це спеціальні
бактерії для насіння та розсади. Комплекс синтетичних ризосферних бактерій - які забезпечать харчування, зростання та
захист вашої рослини. Причому цей розчин підійде для будь-якої розсади – квіти, овочі.
Розводити слід у такий спосіб:
1 чайна ложка на склянку води. Дані бактерії поселяються на коренях ваших рослин на кожному волоску.
Тепер залишиться посадити рослину в горщик, полити його цим розчином і присипати зверху грунтом,
щоб присипати весь корінь. Щільно утрамбовуємо і проливаємо. Обрізаємо частину розмарину залишаючи 5 сантиметрів
Це необхідно для кращого укорінення основної рослини. Інакше великій рослині буде дуже складно вкоренитися.
Гілки, які ми обрізали, можна використовувати як приправу до м'яса.
Так само ми можемо зробити і з петрушкою. Викопуємо з городу рослини цього року. Воно саме з весни вже
дуже добре вкоренилося та підросло. На дно горщика укладаємо дренаж і наполовину заповнюємо його землею. Вставляємо
у пластиковий горщик корінь петрушки-засипаємо корінь землею і гарненько утрамбовуємо. Наступна операція точно
так само як з розмарином-обрізаємо рослину, залишаючи 5-7 сантиметрів зелені. Поливати рослину тим самим розчином
що ми готували для розмарину. Для того щоб не захаращувати наші підвіконня різними горщиками-можна просто
створити композицію, всадивши всі прянощі в один горщик-балконний ящик. І всю зиму у вас буде свіжа зелень.
Будьте здорові !