+38 068 8357018 +38 095 4086215

Мікрозелень на підвіконні- лайфхаки .

Мікрозелень вирощуємо на підвіконні

     Супер модний напрямок мікрозелень або мікрогрін його все частіше зараз можна побачити в супермаркетах у розділі

 з овочами, у ресторанах прикрашають страви за допомогою мікрогрина. Загалом зараз вона перебуває просто на піку

 популярності. Що це взагалі таке - це невеликі паростки овочів або зелені, які виростають на 7-10 день

 після посіву та мають висоту до 4 сантиметрів.

У чому феномен? Просто мода чи щось більше?

     Незважаючи на невеликий розмір мікрозелень має дуже багатий склад вітамінів і корисних елементів,

концентрація їх у 5 разів вище, ніж у цій дорослій рослині. Він містить у собі фосфор, калій, магній, вітамін С,

 комплекс інших вітамінів - це вже вагомий привід, включити його в свій раціон. Найсмачніша мікрозелень

-це редиска сорту "чайна троянд" і горох, ручка, крессалат, червонокачанна капуста, броколі, кинза.

     Вирощується зелень у лотках, при постійному підтриманні вологості повітря, що досягається шляхом накриття

 харчової плівкою. У жодному разі не відкривайте лотки, інакше ваш урожай просто пересохне.

 

    Розмарин на вашому підвіконні взимку

     Можна виростити зі свого розмарину, який ріс на грядках. Його необхідно викопати разом з коренем,

 горщик додати дренаж і грунт і готуємо спеціальний розчин-змішуємо воду і розчин "Екбі". Це спеціальні

 бактерії для насіння та розсади. Комплекс синтетичних ризосферних бактерій - які забезпечать харчування, зростання та

захист вашої рослини. Причому цей розчин підійде для будь-якої розсади – квіти, овочі.

     Розводити слід у такий спосіб:

1 чайна ложка на склянку води. Дані бактерії поселяються на коренях ваших рослин на кожному волоску.

Тепер залишиться посадити рослину в горщик, полити його цим розчином і присипати зверху грунтом,

щоб присипати весь корінь. Щільно утрамбовуємо і проливаємо. Обрізаємо частину розмарину залишаючи 5 сантиметрів

Це необхідно для кращого укорінення основної рослини. Інакше великій рослині буде дуже складно вкоренитися.

Гілки, які ми обрізали, можна використовувати як приправу до м'яса.

     Так само ми можемо зробити і з петрушкою. Викопуємо з городу рослини цього року. Воно саме з весни вже

 дуже добре вкоренилося та підросло. На дно горщика укладаємо дренаж і наполовину заповнюємо його землею. Вставляємо

у пластиковий горщик корінь петрушки-засипаємо корінь землею і гарненько утрамбовуємо. Наступна операція точно

 так само як з розмарином-обрізаємо рослину, залишаючи 5-7 сантиметрів зелені. Поливати рослину тим самим розчином

що ми готували для розмарину. Для того щоб не захаращувати наші підвіконня різними горщиками-можна просто

створити композицію, всадивши всі прянощі в один горщик-балконний ящик. І всю зиму у вас буде свіжа зелень.

Будьте здорові !